Bestelling wijzigen

Omdat het hier een bestaande afspraak met een klant betreft is het niet gemakkelijk om deze eenzijdig te wijzigen zonder dat duidelijk blijft dat er een wijziging is gemaakt. Natuurlijk is het wel mogelijk om een iets ander model in een bestelling te plaatsen.

De mooiste oplossing is om in ANB5Fact de bestelling naar het werkblad te plaatsen. Hierna kan het product, dat niet meer geleverd zal gaan worden aan de klant, aangepast worden naar aantal 0. Het blijft dan wel zichtbaar dat dit indertijd afgesproken was maar het wordt niet meer geleverd en ook niet gefactureerd (bedrag=0). Daarna wordt het vervangende product aan de bestelling toegevoegd (tussengevoegd). Hiermee is later altijd direct te zien dat het ene artikel uit de oorspronkelijk afgesproken bestelling vervangen is door een ander.