Kredietlimieten

ANB5Fact biedt de mogelijkheid om voor klanten een kredietlimiet bij te houden. Dit kan op het klantscherm aangegeven worden.
De controle leidt tot een melding, niet tot volledig weigeren van de opdracht zodat niet een overschrijding met 10 cent tot het blokkeren van een levering leidt. Mocht een klant echt eerst moeten betalen voordat er weer geleverd mag worden, dan is er de mogelijkheid tot volledige blokkade. In dat geval kan op het klantenscherm de status van de klant gewijzigd worden van normale klant naar credithold. Dan kan een klant uitsluitend nog betalen.

Als een klant de standaardbetaaltermijn op contant heeft staan, dan wordt overschrijding gecontroleerd bij het betaalscherm.
Van klanten die op rekening geleverd mogen krijgen wordt de limiet gecontroleerd zowel bij het opslaan van een bestelling als voorafgaand aan het factureren. De medewerker krijgt dan een melding en kan met de klant overleggen hoe het verder opgelost moet worden