Producten op het werkblad verwerken

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, afhankelijk van wat de klant wenst te doen. Deze keuzes zijn te vinden onder het menu-item `werkblad` of onder de rechtermuisknop

 • Opslaan als offerte
   De lijst blijft bewaard onder offertes voor later gebruik voor deze klant
   Naar wens kan geprint worden
 • Bestellen
   Als de klant akkoord is en wil bestellen kan hij nu nog aangeven of er vooruit betaald moet worden (niet vergeten aan te vinken). Daarna moet in principe altijd geprint worden. Er komen 2 kopieen: eentje voor de klant en de andere is voor onszelf. Vergeet niet om de klant te laten tekenen voor akkoord met de bestelling en de leveringsvoorwaarden, dat scheelt later erg veel problemen. Bestelling in bestellingenmap bewaren.
   In geval van mail/fax-bestelling de schriftelijke bevestiging aan het bestelformulier vast nieten. De klant kan nu niet tekenen
 • Factureren
   Controleer dat alle serienummers ingevoerd zijn en of de bestelling compleet is. Voor het factureren is ook nog een sneltoets: het papiertje-met-tekst-symbool rechts naast de menu-items
   Zodra je dit kiest is de factuur gemaakt, annuleren is dan niet meer mogelijk. Wel kun je, als het een bestelling was, op dit moment nog deelleveren: vink `levering compleet` uit en na opslaan wordt per produkt gevraagd hoeveel er van het bestelde aantal worden uitgeleverd, de rest blijft in backorder. Hierna verschijnt het betaalscherm, als dit niet ingevuld wordt neemt het systeem aan dat het op bank/giro, dwz op rekening, is! Geef aan op welke manier betaald wordt, combinaties van betaalmiddelen zijn mogelijk.
   Na het opslaan komt er een factuur uit de printer voor de klant. Bij afhalen op rekening komt er een extra kopie voor onszelf. De klant moet zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en de extra kopie tekenen voor ontvangst van de goederen en akkoord met de leveringsvoorwaarden. Dit is erg belangrijk: bij onduidelijkheid is dit het bewijs dat de klant moet betalen.
   Indien verzending: print verzendbiljet en voer de verzendcode in bij de pakbon. Controleer dat het juiste verzendadres is gebruikt.
 • Printen
   Hiervoor is ook nog een sneltoets: het printer-symbool rechts naast de menu-items. Op het werkblad print dit een verzendformulier (AVG-formulier van de PTT Post) voor deze klant
 • Opruimen en opnieuw beginnen
   Hiervoor is ook nog een sneltoets: de rode cirkel met het uitroepteken erin rechts naast de menu-items
   Dit gooit het werkblad leeg, deselecteert de klant, wist alle vakjes en zet het pakket op inactief. Voor de volgende klant moet weer met `start` opnieuw worden begonnen