Voorassemblage systemen of pakketten / bundelproducten

ANB5 ondersteunt het maken van zogenaamde bundelproducten. Dat is een apart APN wat je zelf kan samenstellen uit losse componenten. Denk hierbij aan een ge-assembleerde computer, een kadopakket of aan een bundelactie van een “gratis product” bij aanschaf van iets groots. De koppeling tussen assemblageAPN (het APN voor de bundel) en de onderdelen waaruit het bestaat gaat via een offerte en wordt bijgehouden in ANB5Config – ANB5Fact – Algemeen – assemblagekoppeling.

Het kan handig zijn om standaard-computers alvast geassembleerd klaar te zetten. Om dan de serienummers te kunnen registreren kan je van een standaard-systeemofferte alvast een bestelling maken op een speciaal aangemaakte klant “Assemblage” of iets anders goed herkenbaars. Vink daarvoor bij de selectie van de offerte de checkbox ‘BundelAPN op voorraad nemen’ aan. ANB5 zorgt er dan voor dat het AssemblageAPN precies even duur is als de som van de onderdelen zodat het totaalbedrag van de assemblagefactuur 0 euro wordt. Omdat de assemblages op een aparte klant gedaan worden raak je nooit het overzicht kwijt tussen je andere (interne) bestellingen.

Er komt een apart APN voor het geassembleerde systeem in de lijst met onderdelen. Dit geassembleerde systeem staat dan -1 op de bestelling en de losse onderdelen met aantal +1. Bij assemblage worden de serienummers van de losse onderdelen ingescand. Het geassembleerde APN krijgt als serienummer “vendorpartnr-bestelnr”, waarbij bestelnr het bestellingnummer is van de omboekbestelling waarop het systeem geassembleerd wordt (zelf toevoegen!). Na assemblage worden een aantal zaken getest en dat wordt in een extern memo aan de bestelling gehangen. Is alles in orde dan wordt deze omboekbestelling gefactureerd.

Uiteindelijk wordt het geassembleerde APN op serienummer verkocht. Via rechtsklikken op deze pakbon kan de toelichting worden afgedrukt, hierop staat het product, de lijst onderdelen en het testrapport. Dat kan meegegeven worden aan de klant. De toelichting wordt voorzien van de merknaam en het logo, dit laatste moet dan als .bmp in basispad (webrootlocal) staan. De toegang tot de toelichting gaat via het APN, dat moet voorkomen in ANB5Config – ANB5Fact – Algemeen – assemblagekoppeling. Uit het serienummer van dit bundelproduct wordt het oorspronkelijke bestelnummer gedecodeerd en dat wijst naar het toelichtingsmemo. Dezelfde printroutine maakt ook een stkxxx.label. Dit is een Dymo-sticker waarmee het product voorzien kan worden van streepjescodes voor EAN en serienummer.