Bank: boeken vooruitbetaling

Bij het verwerken van de bankafschriften komt er een betaling binnen van een klant voor een bestelling. Meestal geeft de klant in de omschrijving bij de betaling op welk proforma-nummer betaald wordt.
Dit bestelnummer kan in de rechterhelft van het scherm opgegeven worden op het tabblad verkoop, achter bestelnummer. Als nu gezocht wordt op bestelnummer verschijnt er in het lijstje rechts de administratieve factuur die hoort bij dit bestelnummer. Direct boven het lijstje, naast de selecteerknop, staat het bedrag van de bijbehorende bestelling.
Deze factuur kan geselecteerd worden. Let er alleen op dat dan links het hokje bedrag naar 0 gezet zal worden, hier moet je zelf dan weer het overgemaakte bedrag op invullen. Dit kun je voordat je op selecteer drukt kopiren, of je kunt het overtypen uit het grijze informatiehok linksbovenin het scherm.
Als nu de betaling opgeslagen wordt, dan is deze gekoppeld aan de bestelling en zal automatisch daarop verwerkt worden.