Orders automatisch inboeken

Filiaal
knop `bulkinboeken`, vragen beantwoorden en dan is het klaar. Nu wordt van alle nog niet ingeboekte facturen van de afgelopen 30 dagen gevraagd of ze ingeboekt moeten worden

EDI / XML
van leveranciers die ANB5 gebruiken is een XML beschikbaar voor extra snelle inboek, waarbij ook alle serienummers meekomen.

controleer dat je in anb5config – externecommunicatie de order-instellingen goed hebt staan bij je leverancier. Je moet de regel hebben “orderfilter= ANB5”
controleer in het rode pakket dat je bij alle producten het APN van de leverancier op de juiste plek staat: rechtsonderin bij groothandelinfo moet je van je leverancier in het hokje “art.codeleverancier” het APN bij hen hebben staan. daarop wordt gekoppeld! Als dat er niet is kan je dat toevoegen door een order bij je leverancier te starten en in de artikelmanager het APN in te vullen onder “lev artikelcode”.
ga naar orderoverzicht en klik rechts voor “inboeken edi-factuur (XML)”
lees alle vragen heel goed en dan doet anb5 de rest
XML inboeken zonder order
Deze functie is alleen voor bijzondere producten, met een vaste prijs die niet daadwerkelijk door het magazijn gaan (softwarelicenties) en geleverd worden door een leverancier met ANB5. Let erop dat er geen controle meer is of het geleverde ook overeenkomt met de bestelde spullen en of de afgesproken prijzen kloppen!

controleer dan je in anb5config – externecommunicatie de order-instellingen goed hebt staan bij de software leverancier. Je moet de regel hebben “orderfilter= ANB5”
controleer in het rode pakket dat je bij alle software-licentieproducten het APN van de leverancier op de juiste plek hebt staan: rechtsonderin bij groothandelinfo moet je van leverancier in het hokje “art.codeleverancier” het APN bij hen hebben staan. daarop wordt gekoppeld! Als dat er niet is kan je dat toevoede gen door een order bij je leverancier te starten en in de artikelmanager het APN in te vullen onder “lev artikelcode”. Mocht je een keer licenties via iDeal hebben dan moet je zorgen dat ook het leverancier-product “ideal transactiekosten” bij jou bekend is en voorzien van de juiste leverancier-artikelcode.
ga naar orderoverzicht en klik rechts voor “xml inboeken zonder order”
lees alle vragen heel goed en dan doet anb5 de rest