Vestigingen – Automatische data-uitwisseling

ANB5Mailbot zorgt voor alle ge-automatiseerde data-uitwisseling tussen filialen maar ook met leveranciers.

Doorgeven van bedrijfs-informatie tussen filialen
Met ANB5Mailbot worden vestigingen gesynchroniseerd: artikelen, prijzen, klanten, leveranciers, facturen en bankafschriften worden uitgewisseld zodat klanten bij alle filialen terecht kunnen. Elke vestiging heeft wel zijn eigen offertes, bestellingen, reparaties en todolist. Bovendien zorgt ANB5Mailbot ervoor dat orders en RMAs van de vestigingen automatisch doorgezet worden als bestelling respectievelijk reparatie bij de centrale hoofdvestiging om optimaal gebruik te kunnen maken van de gezamelijke inkoopkracht en rma-afhandeling en verzending.
In ANB5Config kan aangegeven worden welke onderdelen uitgewisseld moeten worden. Bij handmatig opstarten is dit tevens te zien aan de checkboxen. De parameter /ro geeft aan dat deze informatie verstuurd moet worden (runonce).
ANB5Mailbot is zeer robuust opgezet: in geval van een internet-storing kunnen de uitgaande berichten uit de map “mailbotdir\out” gekopieerd worden en handmatig (bijvoorbeeld op usb-stick) vervoerd worden naar het doelfiliaal. Daar worden ze dan uitgepakt in de map “mailbotdir\in” en de bestandsnamen worden in milijst.txt geplakt. Nu kan de informatie alsnog verwerkt worden.

Doorgeven van sidebase-informatie naar filialen kan met een bat-bestand dat ANB5Webconnect opstart, tegelijk met het bijwerken van de sidebase op de website. Omdat sidebase om zeer veel informatie gaat wordt het via ftp uitgewisseld. ANB5Webconnect zorgt voor de upload, de melding dat het klaar staat wordt met ANB5Mailbot naar de vestigingen gestuurd. ANB5Mailbot zorgt vervolgens voor het ophalen en verwerken van de sidebase-informatie.

  • /UPLOADSB geeft aan dat de sidebase-informatie verstuurd moet worden
  • Ophalen van leverancier-prijslijsten

  • Bij handmatig opstarten kan dit opgegeven worden met een checkbox. De parametercombinatie “/ro /import” geeft aan dat deze informatie opgehaald moet worden
  • De opgegeven ftp- en http-bestanden voor de speciale importfilters (zie ANB5Config – Communicatie extern) worden opgehaald door ANB5Mailbot.