Leveranciers – XMLinboek zonder order

Let erop dat je dit alleen doet in speciale gevallen (diensten zoals software-licentiecodes), want er is geen controle meer of het geleverde ook overeenkomt met de bestelde spullen en of de afgesproken prijzen kloppen! Met deze tool kunnen xml-facturen uit andere ANB5 systemen ingeboekt worden zonder dat er eerst een order voor aangemaakt hoeft te zijn.

  • controleer dat in anb5config – externecommunicatie de order-instellingen goed staan bij de leverancier. Je moet de regel hebben “orderfilter= ANB5”
  • controleer in het rode pakket dat je bij alle producten van de factuur het APN van de leverancier op de juiste plek hebt staan: rechtsonderin bij groothandelinfo moet je van de leverancier in het hokje “art.codeleverancier” de productcode (APN) bij die leverancier hebben staan. daarop wordt gekoppeld! Als dat er niet is kan je dat toevoegen door een order bij de leverancier te starten en in de artikelmanager de leverancier-artikelcode in te vullen onder “lev artikelcode”. Mocht je een keer licenties via iDeal hebben dan moet je zorgen dat ook het product “ideal transactiekosten” bij jou bekend is en voorzien van de juiste leverancier-artikelcode.
  • ga naar orderoverzicht en klik rechts voor “xml inboeken zonder order”
  • lees alle vragen heel goed en dan doet ANB5 de rest