Webshop – systemtray applicatie

Met behulp van de ANB5 Systemtray applicatie kunt u eenvoudig vanaf elk werkstation monitoren wat er op uw site gebeurt. Het geeft aan of er nieuwe weborders staan en of er klanten hun klantinfo hebben gewijzigd of zich hebben aangemeld.

Vereisten:

  • Een windows XP/Vista of 7 installatie.
  • Het ANB5 websitepakket, minstens versie 5.8
  • Eenmalig toegang tot de configuratiebestanden op het web
  • Het programma bevind zich in de algemene ANB5 download als zip file: anb5tray.zip

    Zorg ervoor dat er op het web een API key is geconfigureerd, die langer is dan 20 tekens. Noteer deze ergens zodat u deze later kunt terugvinden. Vervolgens pakt u de bestanden uit die in de ZIP file zitten die u heeft gedownload. Wij raden aan om deze op een centrale plaats te zetten, bijvoorbeeld de N-schijf. Dan hoeft u niet op elke computer de bestanden te updaten als er een nieuwe versie is.

    Vervolgens past u de bijbehorende INI file aan. Het [main] blok wordt standaard ingeladen, alle andere zijn mee te geven bij het starten (anb5tray.exe anb0 bijvoorbeeld). Bij naam vult u een korte code in waaraan u uw website kan herkennen. Bij website vult u de link in waar anb5web is geinstalleerd, zonder een slash op het einde. Bij API key vult u dezelfde api code als dat er in config.php staat. Start nu het programma op.

    Tip: Maak een snelkoppeling van dit programma in uw ‘opstarten’ map zodat deze automatisch met uw computer opstart.