ANB5Genie – algemeen

ANB5Genie, het rode pakket, zorgt voor overzicht van alle werkprocessen binnen een vestiging

Reparaties: sortering is mogelijk op veel verschillende manieren om zo veel mogelijk overzicht te bieden. Denk dan aan nieuw binnengekomen of wachtend op actie van de klant of op medewerker die verantwoordelijk is voor een reparatie of op datum van binnenkomst.
Erg oude reparaties moeten opgelost. Ofwel de technische dienst moet nodig aan het werk, ofwel de reparatie is wel afgehandeld maar niet correct administratief afgemeld. In dit laatste geval moet de administratieve afhandeling alsnog verricht worden.

Todolist bevat alle vragen van klanten die niet direct een offerte, bestelling of reparatie zijn. Iemand moet deze uitzoeken en beantwoorden. Tot die tijd zorgt de todolist er voor dat ze niet kwijt raken en dat suggesties en deeloplossingen in een logboek bewaard kunnen blijven totdat alle informatie compleet is en de klant geïnformeerd kan worden.

Bestellingen: het is natuurlijk cruciaal om goed om te gaan met bestellingen van klanten. Daarom zijn er maar liefst 4 verschillende weergaven mogelijk van alle bestellingen die er in een vestiging zijn: op naam van de klant, op ouderdom van de bestelling (product is niet leverbaar, dus moet er met de klant overlegd worden over een alternatief of over annulering) of op artikel (voor wie is deze …. ook al weer).
Als extra opties biedt ANB5 de bestellingen compleet lijst: alle bestellingen met daarbij aangegeven welke onderdelen wel en welke niet op voorraad zijn en of de bestelling soms vooruit betaald moet worden. Deze kunnen dan ook nog gesplitst worden naar verzendingen of assemblage voor extra gebruiksgemak.

inkoop omvat niet alleen het daadwerkelijk aanschaffen van producten maar ook het beheer van artikelen. Daaronder vallen merk- en categorie-informatie, vendorpartnummers, EANcodes en voorraad- en marge-instellingen.
Uitgaande van de opgegeven minimale voorraden die u wilt anahouden, de daadwerkelijk aanwezige voorraad en bestellingen van uw klanten maakt ANB5 een handige lijst met een inkoopadvies voor u. Het is niet langer nodig om met een kladblokje langs de rekken te gaan.
ANB5 ondersteunt meerdere open orders tegelijk om gemakkelijk uw inkoopadvies te kunnen verdelen over de mogelijke leveranciers. Bovendien heeft u van alle electronisch gekoppelde leveranciers en leveranciers waar u eerder dit product heeft ingekocht hier in één oogopslag de prijs en leverbaarheid in beeld. Daarmee hoeft u niet meer alle leveranciers te bellen en koopt u toch in tegen de scherpste prijzen.
Bij een aantal leveranciers is het zelfs mogelijk om met een druk op de knop de order electronisch te verzenden, anders kunt u de order overnemen naar een webshop of emailen naar uw accountmanager.

Orderoverzicht: hierin staan alle (back)orders die u nog verwacht. ANB5 weet dat deze goederen nog komen en voor welke prijs en houdt daar rekening mee bij het vrijgeven van bestellingen van klanten.
Als uw leverancier zelf ANB5 gebruikt of anderszins electronisch gekoppeld is, dan kunt u hier gemakkelijk serienummers en facturen inboeken. Is dat niet het geval dan kunt u bij het inboeken de serienummers van binnenkomende producten inscannen, zodat die overal in ANB5 beschikbaar zijn voor registratie en voor controle of uw medewerker het juiste product heeft gepakt.
Soms duren backorders erg lang, vraag in zo’n geval bij de leverancier na of de backorder daar nog wel bekend is. Overleg eventueel over een alternatief of over annulering van de order.

RMA: door de uitgebreide serienummer-registratie binnen ANB5 is van een RMA direct alle informatie beschikbaar en is het aanvragen ervan geen werk meer. Bedenk hoeveel het bespaart als RMA-claims direct doorgezet kunnen worden in plaats van lang te blijven liggen of afgeschreven te moeten worden!
Bij verzending en bij contact met de leverancier wordt er door ANB5 een melding geregistreerd, waardoor simpel overzicht te krijgen is van lang lopende RMA-kwesties.
Deze moeten opgelost: ofwel de technische dienst van de leverancier moet nodig aan het werk, ofwel de reparatie is wel afgehandeld maar niet correct administratief afgemeld. In dit laatste geval moet de administratieve afhandeling alsnog verricht worden. In bijzondere gevallen kan het voorkomen dat een RMA niet naar tevredenheid opgelost kan worden, maar ook nooit meer opgelost zal worden. Dan moet de RMA in ieder geval administratief afgesloten worden.

sidebase bevat de electronische prijslijsten van leveranciers. Die worden indien beschikbaar elke nacht opgehaald en gebruikt om snel nieuwe producten te kunnen aanmaken en van alle producten te weten of ze leverbaar zijn, op welke termijn en tegen welke prijs.
Op basis van merk en vendorpartnummer wordt deze informatie gekoppeld aan de producten uit uw eigen assortiment.