Installatie en registratie met ANB5Setup

Volg eerst de instructies onder Installatie van ANB5 op een nieuwe computer en ga dan pas verder. Gebruik nu het programma ANB5Setup

Kopieer alle benodigde DLLs naar de map c:\windows\system32.DLLs
Vul alle gevraagde informatie in

  Bedrijf: de registratienaam zoals die voor de registratie van ANB5 verkregen is
  Codewoord: de registratiecode zoals die voor de registratie van ANB5 verkregen is
  Keten: de drielettercode van de databaseregistratie
  Filiaalnummer: het filiaalnummer van de huidige vestiging
  SQL-server: de naam van de sql-server waar de database op staat
  Database naam: de naam van de database zoals die op de sql-server aangemaakt is
  Username: de inlognaam waarmee toegang tot de database verkregen wordt
  Wachtwoord: het wachtwoord voor toegang tot de database
  Standaard inlognaam / wachtwoord standaard gebruiker: als er maar 1 gebruiker op deze computer werkt is het handig om hier alvast de inloginformatie als medewerker binnen ANB5 in te vullen. Dan hoeft dat niet steeds ingetypt te worden bij het gebruik van ANB5. Laat dit leeg als meerdere mensen op deze computer werken om te voorkomen dat iedereen onder dezelfde naam inlogt.

Laat registreer aangevinkt staan en druk op de knop Start setup.
Er wordt gevraagd of de registratie moet gebeuren voor Current_User of voor alle gebruikers samen in Local_Machine/Software.

Houdt er rekening mee dat ANB5 altijd eerst kijkt of er een key staat bij current_user en pas als die er niet is gaat zoeken naar keys bij local_machine. Als de registratie die je net in local_machine hebt geprobeerd te maken niet als keuze verschijnt bij het opstarten is er waarschijnlijk ergens een onbedoelde registratie gemaakt of blijven staan in current_user. Die moet dan verwijderd worden om de registraties uit local_machine zichtbaar te maken

Controleer met regedit of de registry voor key=ANB5 alleen keys bevat met drieletters+cijfer. Alle keys met uitsluitend 3 letters zijn verouderd en moeten verwijderd worden. In de subkey=Algemeen staat nrchains, dat is het aantal ANB5-databases (meestal 1) en dan voor elke geregistreerde database een eigen key met het registratienummer en als waarde de aanduiding bestaande uit 3 letters en een cijfer (gelijk aan de subkey met daarin voor deze database de registratie-informatie).

Bij twijfel altijd even bellen.