Vestigingen – ANB5Mailbot doet het niet

ANB5Mailbot zorgt voor de gegevens-uitwisseling tussen vestigingen. Dit programma is helaas kwetsbaar voor storingen, mede omdat het afhankelijk is van een internetverbinding. Om te lokaliseren waar het precies mis loopt moet u een aantal zaken controleren.

-Is de status van ANB5Mailbot niet “ready”? Als ANB5 denkt dat er nog ergens een ANB5Mailbot draait kan er niet nog eentje opgestart worden. Is dit ontstaan door een storing dan moet de hangende ANB5Mailbot handmatig afgesloten worden en de status teruggezet worden naar “ready”. Dat moet in ANB5Config – ANB5Mailbot – Algemeen – mailbotstatus. Let op dat je geen enter geeft na ready!
-kijk in mailbotdir\maillog.txt of er foutmeldingen zijn.
-zet in het linker rijtje van ANB5Mailbot alle checkboxen uit en zet ze 1 voor 1 aan. Kijk vervolgens of dat onderdeel werkt. Dat kunt u zien op uw lokale harde schijf in de map mailbotdir en op uw ftpserver in de map mailbotdirremote. Hoe deze mappen heten staat in ANB5Config onder ANB5Mailbot.

  • Uitgaande mail klaarzetten: dit maakt een bestand aan in de map mailbotdir\out. Als er meer vestigingen zijn en dit is de hoofdvestiging dan komen er bestanden in aparte submappen per vestiging
  • Mail versturen: deze stuurt de gemaakte bestanden in de map mailbotdir\out als zipfile naar de ftpserver. Daar komen ze in de map mailbotdirremote en dan in submappen met als naam zendend filiaalnummer + ontvangend iliaalnummer (bijv. 01\ en 10\). Als de ftpserver onbereikbaar is of deze mappen bestaan daar niet dan gaat de upload fout.
  • Mail ophalen: de zipfiles worden opgehaald van de ftpserver en opgeslagen en uitgepakt in de map mailbotdir\in. Daar kunt u ze zien verschijnen.
  • Mail verwerken: de bestanden in de map mailbotdir\in worden verwerkt en de informatie wordt opgenomen in de eigen lokale database. Als het hele bestand verwerkt is wordt het verwijderd, als er fouten optreden wordt het verplaatst naar de map mailbotdir\in\fout en gaat er een melding naar de hoofdvestiging. Bedenk dat anbtm.txt en url.txt het signaal zijn om een (groot) bestand met de inhoud van sidebase respectievelijk de productinformatie (IceCAT) op te halen en dat dit lang kan duren!
  • Antwoorden sturen: een deel van de berichten stuurt een antwoord terug naar het zendende filiaal. Mail verwerken zet deze reply’s klaar in de map mailbotdir\out en hier worden ze als zipfile verstuurd naar de ftpserver.