DHL Ondersteuning

Er zijn 2 manieren waarop een dropshipment ingevoerd kan worden (zendingen voor resellers naar hun klanten via het ANB5 logistiek systeem). Handmatig door de reseller in de webshop. De reseller kiest dan voor alternatief afleveradres en vult daar de gegevens van zijn klant in. U kunt ook een EDI-koppeling bieden naar de ANB5 backoffice. De reseller geeft in het XML-bericht de adresinformatie van zijn klant op en ANB5 verzorgt de rest. Door keuze van het juiste verzendproduct kan gekozen worden voor DHL of DHLforYou. Standaard gaat dit via DHL naar zakelijke adressen en via DHLforYou naar particulieren (handmatige keuze van logistiek medewerker).

Dropshipments kunnen worden verstuurd met verzendlabels met de naam van de reseller erop. Als deze een logo aanlevert wordt ook dat op het label mee afgedrukt. In de doos gaat een pakbon, zonder prijzen en met het logo / bedrijfsgegevens van de reseller.

XML koppeling
Documentatie hiervan op aanvraag

Logo bestanden
Deze moeten worden opgeslagen onder uw ANB5 (webroot local) submap klanten, submap met het klantnummer als naam, logo is een BMP genaamd logo.bmp

Automatisch printen van DHL labels kan worden gedefinieerd in ANB5Config hoofdgroep Communicatie: extern, subgroep Transport. Waarden op aanvraag.