Fouten – prijzen zijn hoger dan 100.000 euro

Je kan een aantal zaken controleren:

  • staat de voorraadprijs in het rode pakket goed
  • als het artikel op voorraad is: wat is de laatste inkoopprijs (php – apn trace inkoop)
  • als er geen voorraad is, maar wel een order, voor welke prijs wordt het product dan verwacht
  • als er geen voorraad is en ook geen order, staat er dan in het rode packet bij inkoop een leverancier met voorraad? zo ja, heft die een normale prijs?
  • is er geen voorraad, geen order en ook geen leverancier met voorraad, dan wordt de eennalaagste prijs gebruikt van de leveranciers in sidebase (groothandelinf in rood – inkoop). Echter als de prijs dan boven de 100.000 euro uit zou komen dan wordt de voorraadprijs gehouden en niet aangepast.
  • Als dit allemaal goed lijkt, dan loopt er ergens een proces vast tijdens de import van de prijslijsten of tijdens anb5util. Kijk hiervoor in de betreffende logfiles (anb5util in anb5config-anb5util-webrootlocal / anb5import in anb5config-anb5util-webrootlocal\downloads).
    Vastlopen kan zelfs veroorzaakt worden doordat hetzelfde merk 2x voorkomt. De koppeling gaat namelijk op merk+vendorpartnumber en dat is niet oplosbaar als er voor hetzelfde merk 2 verschillende merkcodes in gebruik zijn. Dat kan je nakijken in het rode packet – artikelmanager – beheer merkcodes