Server Eisen

ANB5 slaat zijn informatie op in een Micrsoft SQL server. Voor bestaande installaties ondersteunen wij alle versies vanaf versie 2005. Installaties ondersteunen wij vanaf versie 2008r2. Gezien de leeftijd raden wij aan minimaal op versie 2008r2 te gaan zitten. Als besturingssysteem ondersteunen wij alle 64 bits Windows versies vanaf 2008 maar raden 2008r2 of hoger aan. Naast de SQL server wordt ook gebruik gemaakt van Internet Information Server met hierop PHP voor veel rapportages. Alle versies Windows vanaf 2008 worden geleverd met de juiste versie IIS.

Zowel de Express als de full versions van SQL worden ondersteund. De Express versie heeft zelf geen enkele back-up mogenlijkheid en zal dus altijd met externe tools moeten worden geback-uped. Het maken van minimaal dagelijkse back-ups is zeer belangrijk. Dit zal ook op externe media moeten plaats vinden. Een back-up op een andere partitie op dezelfde schijf heeft dus geen enkele zin.