Oeps – mijn inkoopprijs is hoger dan 100.000 euro

Ik krijg bij het inkopen een melding dat de inkoopprijs hoger is dan 100000 euro, wat kan er aan de hand zijn?

Dit is een product dat niet meer in de prijslijst van de leverancier zit. Je hebt wel een sidebase van de leverancier, maar niet met dit vendorpartnumber er in. Als het niet meer in de prijslijst staat, dan is het vermoedelijk niet meer via deze leverancier leverbaar en gaat de prijs naar 100.000 plus de oorspronkelijke prijs. Deze melding is een waarschuwing dat je dat moet controleren en eventueel over stappen naar een ander, wel leverbaar product. Als het artikel end-of-life is, heeft bestellen namelijk geen zin omdat het toch niet meer zal komen en dan kan je dat beter direct weten.

Zo’n prijs een signaal dat je eerst moet nadenken of, waar en wat je inkoopt. Je kan niet zomaar gaan afwachten wanneer het artikel komt.