Hoe verwerk ik een retour via een mobiele vestiging

In alle gevallen wordt het artikel aan de klant gecrediteerd (en bij de eigen voorraad opgeteld). De verwerking daarna hangt af van het product dat retour gekomen is:
1. het is een batchnummer dat nog gangbaar is: gewoon terug in het schap zetten bij de anderen van deze batch.
2. het is een ouder batchnummer dan de huidige voorraad maar nog wel binnen de THT-termijn: met de lokale PHP pagina APN-trace zoeken met het batchnummer in het serienummer-invulhokje. Dit geeft het inkoopnummer van deze batch en daaruit kan in ANB5Admin (gele pakket) een nieuwe scancode geprint worden. Het artikel kan met deze nieuwe scancode terug in de voorraad.
3. het artikel is niet meer geschikt om te verkopen en moet alsnog vernietigd worden: zoek in ANB5Fact (blauwe pakket) de klant “Klantschade” op. Zet het gewenste aantal van het te vernietigen artikel op het werkblad. Geef 100% korting zodat alle prijzen op 0 euro komen. Vul eventueel bij orderreferentie nog iets in om het te koppelen aan de klant waar de retour vandaan gekomen is. Factureer om de voorraad af te boeken.
4. het artikel gaat retour naar de oorspronkelijke leverancier:

    er is al een retour-order voor dit artikel bij de leverancier: pas het aantal aan. Let op dat je een min-teken gebruikt voor spullen die terug moeten.
    er is nog geen retour-order, maak deze dan aan. Voeg met een min-teken het terug-te-sturen-aantal in. Bewaar deze order als concept en zet in het logboek waarom het terug gaat
    als de zending daadwerkelijk retour gaat naar de leverancier kan het totale aantal via RMA terug gestuurd worden en wordt de concept-retour-order weggegooid