IDeal-betaling handmatig toevoegen

Soms gaan iDeal-betalingen niet goed met ANB5Webconnect. Ze worden dan niet automatisch gekoppeld aan de bestelling, maar je krijgt er een email-melding van of je vindt de betaling op de website van de iDeal-provider.
Toch moet die betaling liefst gelijk aan de bestelling / factuur gekoppeld worden. Dat scheelt veel werk achteraf en het staat dan ook correct op de factuur voor de klant. Dat voorkomt verwarring over de betaalstatus.

  • bestelling: ga in ANB5Fact naar de bestelling (tabblad bestellingen). Daar rechtsklikken en kiezen voor betalen – vooruitbetaling. Vul het juiste bedrag in bij iDeal en kopieer de referentie in het referentiehokje. Om te kunnen opslaan moet je min-bedrag invullen bij bank/giro (de klant heeft nog geen te-betalen-bedrag zolang er geen factuur is, dit heeft hij dus nog van je te goed).
  • factuur: ga in ANB5Fact naar de factuur (tabblad factuur). Daar rechtsklikken en kiezen voor betalen – nabetaling. Vul het juiste bedrag in bij iDeal en kopieer de referentie in het referentiehokje. Deze kan je gelijk opslaan.