ING Bank en internetbankieren – IBANnaamcheck

De ING heeft sinds dit weekend een nieuwe functie op de website: de tenaamstelling van de IBAN wordt vergeleken met de ingevulde tenaamstelling. Tot zover heel handig.

Je krijgt een vraag of je de officiele tenaamstelling liever hebt, ook heel handig. Helaas is het nadat je die keuze hebt gemaakt niet meer mogelijk om je betaalopdracht op te slaan. Helemaal niet handig.

Helaas weet de helpdesk ook niet hoe dit komt: het zou aan de lokale machine liggen en je moet je browser opschonen. Ze hebben daarvoor een hele mooie link die helaas naar een niet-https-website verwijst. Onveilig dus niet doen. De waarschuwing dat al je opgeslagen inlogs worden verwijderd maakte me ook niet enthousiaster.

Gelukkig heb ik inmiddels gevonden hoe je uit deze loop raakt: ga naar je adresboek, pas daar de tenaamstelling aan en vul nog 1 keer je betaalopdracht in. Nu gaat de IBANnaamcheck niet af en kan je je opdracht gewoon opslaan zoals altijd.