Koppeling ANB5 en BOL.com

ANB5 heeft een speciale koppeling om het assortiment gemakkelijk te kunnen uploaden naar BOL.com en om bestellingen van klanten via BOL.com op te kunnen halen. Zo koppelt de marketplace naadloos aan je eigen bedrijfsadministratie zodat ook als het druk is de voorraden en prijzen op de marketplace altijd goed staan. Ook wordt voorkomen dat er fouten in adressen ontstaan door nodeloos overtypen.
BOL.com heeft een uitgebreid commissie systeem. ANB5 heeft daarom een systeem ontwikkelt waarmee je via standaardoffertes groepen producten kan voorzien van de juiste instellingen: je biedt daarmee de scherpste prijs zonder dat je armer kan worden aan verkopen via BOL.com!

Hiervoor kan je zelf in ANB5Config – communicatie extern per standaardofferte een aantal variabelen opgeven, waaronder de standaard levertijd, de gewenste marge, de provisie voor BOL en de mee te berekenen verzendkosten. Houd er rekening mee dat als je voorraad van een leverancier als eigen voorraad mee wilt uploaden je die leverancier ook bij anb5config-anb5mailbot-algemeen-csvVrdLevs moet hebben ingevuld.

ANB5Webconnect kan het assortiment uploaden naar BOL.com via de menukeuze ‘upload marketplaces’. Op het tabblad status in ANB5WebConnect kan je vooraf een “prijsopbouwlijst” laten genereren zodat je kan zien wat de gevolgen zijn dan de gekozen instellingen voor de prijs op BOL.com en jouw eigen marge.

Vervolgens controleer je bij je aanbod of de producten op BOL.com verkoopbaar zijn of dat er aanpassingen nodig ijn in de categorie of andere producteigenschappen.

Het is zelfs mogelijk om verschillende BOLaccounts aan te maken met elk eigen voorwaarden bij BOL.com: maak hiervoor per BOLaccount een leverancier aan en je hebt maximale flexibiliteit. Deze leveranciers kan je zelfs vanuit aparte vestigingen BOLaccounts laten beheren via hun eigen standaardoffertes!