Hoe bepaalt ANB5 de ETA

ETA is de Expected Time to Arrival: wanneer mag je verwachten dat het product er is. Dat hangt uiteraard af van de beschikbaarheid bij de leverancier, de transporttijd en de inkoopfrequentie bij die leverancier. Hoe hoger de inkoopfrequentie hoe minder dagen er bij de ETA opgeteld worden.

Transporttijd volgt uit het leveranciertype, ANB5 rekent met 1 dag voor Nederladse leveranciers, 2 dagen voor EU-leveranciers en 7 dagen voor buitenlandse leveranciers

Prijslijst

De kolom voorraad geeft je eigen vrije voorraad

De kolom ETA geeft aan wanneer wij nieuwe voorraad (kunnen) krijgen:

  • Leeg veld als we echt geen idee hebben
  • Er is een order: de ETA van het item in de order is in de toekomst, dan wordt de ETA in de prijslijst orderitemETA+ leveranciertype
  • Er is geen order of de orderitemETA ligt in verleden: dan geldt de laagste levertijd uit groothandelinfo (grhinf). De ETA in grhinf moet hiervoor in de toekomst liggen of er is voorraad, de ETA in de prijslijst is dan de grhinf-ETA verhoogd met leveranciertype èn met inkoopfrequentie in afgelopen half jaar.

 

Bestelling-ETA

  • Er is vrije voorraad: ETA=vandaag
  • het artikel zit in een order met ETA in toekomst: orderitem-ETA + leveranciertype
    • Order met ETA vandaag of ouder: grhinf-ETA van deze leverancier + leveranciertype
  • Er zitten er onvoldoende in order om de bestelling te kunnen leveren, dan wordt groothandelinfo (grhinf) gebruikt: de ETA in grhinf moet in de toekomst liggen of er is voorraad. De grhinf-ETA wordt dan verhoogd met leveranciertype èn met inkoopfrequentie in afgelopen half jaar