Beheer van bundelproducten

ANB5 ondersteunt het maken van zogenaamde bundelproducten. Dat is een apart APN wat je zelf kan samenstellen uit losse componenten. Denk hierbij aan een ge-assembleerde computer, een kadopakket of aan een bundelactie van een “gratis product” bij aanschaf van iets groots. De koppeling tussen assemblageAPN (het APN voor de bundel) en de onderdelen waaruit het bestaat gaat via een offerte en wordt bijgehouden in ANB5Config – ANB5Fact – Algemeen – assemblagekoppeling. Logische opbouw: -1 assemblageAPN, +1 ‘is samengesteld uit’ (dienst van 0 euro), +1 alle onderdelen.

De verkoopprijs wordt net als voor alle andere artikelen in ANB5Genie vastgelegd voor het assemblageAPN. Let erop dat je de juiste BTWcode aan het bundelproduct hangt, dit zal meestal hoge BTW zijn (behalve als alle componenten een andere BTWcode hebben)! Door ANB5Util wordt de som van de kostprijs van de losse componenten ingevuld als inkoopprijs voor het assemblageAPN en in artikelmanager kan je hierover de marges vastleggen.  Daarmee kan de prijs van het assemblageAPN dus afwijken van de optelsom van de onderdelen als een klant die los zou aanschaffen (1 gezamenlijke marge in plaats van allemaal losse marges).

De voorraad in ANB5Fact is het aantal stuks van het assemblageAPN wat je op voorraad hebt. Ze komen op voorraad als je de assemblagefactuur factureert (die boekt alle onderdelen van de voorraad af en het assemblageAPN bij de voorraad bij). Voor de website en de prijslijst wordt een ‘virtuele’ voorraad bepaald. Die ‘virtuele’ voorraad bestaat uit voorraad_aantal – echtbesteld +assembleerbaar.

Voorraad_aantal is het aantal klaarstaande reeds gebundelde stuks

echtbesteld is het aantal stuks assemblageAPN wat door klanten besteld is (bestellingen met aantal>0 voor het assemblageAPN)

assembleerbaar is het aantal stuks assemblageAPN wat gemaakt zou kunnen worden uit de beschikbare losse componenten:

  • deze worden nu geassembleerd – bestellingen met aantal < 0 van het assemblageAPN waarvan alle onderdelen een ETA hebben anders dan 1-1-1900 en kleiner of gelijk aan nu (er is voldoende beschikbare voorraad voor de componenten uit deze assemblage-bestelling)
  • deze kunnen geassembleerd worden uit de vrije voorraad van de componenten – het component met de laagste beschikbare vrije voorraad bepaalt het mogelijk te assembleren aantal van het bundelproduct