Verkopen van bundelproducten zonder aparte assemblage-factuur

Vaak zullen bundelproducten eerst ge-assembleerd worden en dan kan het assemblageAPN direct vanaf de plank (op serienummer) worden gefactureerd.

Soms is echter serienummer registratie of handwerk bij de bundeling niet nodig. Dan kan het assemblageAPN direct gefactureerd worden, met eronder een lijstje van de samenstellende componenten. Hiervoor is het wel nodig dat de offerte waarop de componenten van het assemblageAPN staan ook aangemeld is als standaardofferte in bijvoorbeeld offerteuitgebreid of een offertecompact-lijst.

Bij verkoop zijn dan een paar handelingen nodig:

  • controleer dat bij de keuze voor een nieuwe offerte de checkbox ‘BundelAPN op voorraad nemen’ uitgevinkt is
  • de juiste offerte wordt naar het werkblad geselecteerd. ANB5 zet zelf de prijs van de losse componenten op 0.-, aantal en prijs van het assemblageAPN worden op 0 gezet en de totaalprijs wordt aan het ‘is samengesteld uit’ product gehangen.

De klant krijgt dus als aantallen alle losse items en als prijs de totaalprijs van het assemblageAPN maar dan hangend aan de dienst ‘samengesteld uit’.