ANB5Product – magazijnbeheer

Op het hoofdscherm van ANB5Product kan je kiezen voor magazijnbeheer. Hiermee kan je aangeven waar de voorraden in het magazijn zich bevinden. Deze worden weergegeven in het blauwe en rode pakket, met rechtsklikken op het betreffende product en natuurlijk ook in de magazijn-app! Met behulp van deze magazijnlocaties zijn spullen snel terug te vinden en wordt het verzamelen van een order een stuk efficienter omdat de producten dan op volgorde van looproute in de lijst komen.

ANB5 ondersteunt hiervoor eigen zones, bijvoorbeeld bedrijfshallen. Deze krijgen een volgnummer, waaruit de looproutes bepaald worden en een leesbare naam voor het gebruiksgemak van de medewerkers. Met rechtsklikken in de lijst met zones kunnen ze worden toegevoegd, worden verwijderd of kan de volgorde worden aangepast.

Daarna maakt ANB5 gebruik van gangen, stellingen in die gangen, hoogtes en vakken op een hoogte. Gangen worden meestal van links naar rechts genummerd, de stellingen gaan als huisnummers met de oneven kasten links en de even kasten rechts. Hoogte wordt altijd geteld vanaf de grond, zodat verschillende aantallen planken mogelijk zijn. Als alle waarden zijn ingevuld geeft ANB5 de gecodeerde locatie aan en deze kan met de knop <wijs locatie toe> worden toegewezen aan het geselecteerde product links in de lijst. Voor het snel toevoegen van dezelfde locatie (gedeelde doos in een kast) kan met een checkbox worden aangegeven dat alle artikelen in del ijst links deze zelfde locatie hebben.

Er wordt voor elk artikel een locatie voor elk type toegestaan: grijplocatie, hier liggen de losse producten of bulklocatie, waar de omdozen met grotere aantallen zich bevinden.

De selectie van de artikelen waar je de locatie van wilt bewerken heeft meerdere mogelijkheden, zodat meestal een handige set van producten mogelijk is: natuurlijk op APN, EAN, merk- en categoriecode en voorraadstatus. Daarnaast ook op ordernummer (zending met nieuwe producten), vrachtnummer (binnengekomen nieuwe producten), bestelnummer (staat klaar voor een klant). Bovendien is het voor controletoepassingen, of voor het verplaatsen van een hele doos, mogelijk om alle APNs van een bepaalde locatie te selecteren.