ANB5CRM – klant contactgroepen

Er zijn veel verschillende gelegenheden waarbij het handig is om klanten van een bepaald type te kunnen selecteren. Bijvoorbeeld om die gericht een nieuwsbrief te kunnen sturen, of een kerstpakket of omzetstatistiek binnen een groep te vergelijken.

Binnen ANB5 kunnen we daarvoor contactgroepen toewijzen. Dit gaat op een contactpersoon van een klant, omdat lang niet iedereen binnen een bedrijf behoefte heeft aan dezelfde mailingen.

Open ANB5CRM (blauwe pakket) en zoek de klant op

Kies de juiste contactpersoon en kies met rechtsklikken voor wijzigen

Op het nieuwe contactformulier staan net onder het midden links de gekozen contactgroepen voor deze klant-contactpersoon

Rechts staan de kiesbare contactgroepen: dit is de lijst met alle gebruikte contactgroepen. De lijst wordt langer en korter als nieuwe contactgroepen worden aangemaakt of als contactgroepen niet meer in gebruik zijn.

Tussen de gekozen lijst en de lijst met mogelijke klantcontactgroepen zit een knop voor Nieuwe groep, daarmee kan je een nieuwe klantcontactgroep aanmaken.

Met de pijltjes kan je klantcontactgroepen toevoegen of verwijderen bij de contactpersoon.  In de lijst met mogelijkheden rechts kan je met de ctrl-toets meerdere klantcontactgroepen aanklikken om deze in 1x toe te voegen.

Met opslaan worden ook de klantcontactgroepen opgeslagen.