Opgave Thuiskopieheffing

Als je geen abonnement hebt bij de Stichting Thuiskopie moet je maandelijks opgave doen van de verschuldigde heffing. Daarbij moet je ook bewijsstukken meesturen van je assemblages, import en export. Een heel gedoe om uit te zoeken, maar gelukkig kan ANB5 je daar bij helpen!

Je kan stukken geautomatiseerd bij elkaar laten zoeken voor de maandelijkse opgave Thuiskopie:
• Zorg dat er een leverancier is voor Stichting Thuiskopie
• Maak in ANB5Config een melding voor dit leveranciernummer in de groep Communicatie extern – Algemeen met als naam leveranciernummer en het type memo
• Vul hierin de benodigde gegevens in

[rapportage]
filter= thuiskopie
soortconnectie=
locatie=
inlognaam=
wachtwoord=
catcodes= ge~usb|hd~ext2|hd~ext3|hd~exts|sy~mip|sy~aio|sy~mpl|sy~abox|sy~nb|sy~tab
ThuiskopieAssemblageAPN= 11512
bestanden= emjee202112.csv

hierin moet je voor jezelf een paar dingen aanpassen:
• ThuiskopieAssemblageAPN is het apn wat je toevoegd aan facturen voor producten waarvoor jij de thuiskopie assemblage computer moet afdragen. Bij ons is dat soms klanten, maar meestal de bijzondere klant “Assemblage”, waarop we systemen samenstellen uit de verschillende onderdelen tot een zogenaamd “bundelAPN”
• Catcodes zijn de categoriën waar jullie heffingsplichtige producten in zitten. Steeds categorie~subcategorie en dan gescheiden door een pipeline. In het voorbeeld usb-sticks, externe harde schijven van diverse types, minicomputers die we importeren uit China, laptops en tablets. ANB5 houdt er bij het beoordelen van inkoopfacturen rekening mee of die uit Nederland komen (al heffing aan leverancier afgedragen) of van buiten Nederland (heffing bij import verschuldigd)

Om vervolgens de opgave voor te bereiden ga je naar ANB5Mailbot. Je vult het juiste leveranciernummer in en kiest voor “verstuur rapportages”.
In de leveranciermap vindt je daarna een submap rapport\jaartal\maand. Hierin komen de assemblages, import en export in csv-lijstjes. Voor zover de naamgeving van facturen herkenbaar is worden die er ook vast in gekopieerd, anders staat in de lijstjes welke je nog moet opzoeken. Facturen waarvan de naam begint met een -teken horen bij export, de andere bij assemblages en import.
De opgave wordt dan een optelsom van de afzonderlijke lijstjes.