CRM Systeem

 
 
Een van de hoofdonderdelen van ANB5 is het werken met een CRM-systeem waarmee u uw klantrelaties kunt beheren en optimaliseren. Met als doel het verbeteren van (zakelijke) klantrelaties en uiteindelijk de inkomsten te verhogen. Customer Relationship Management oftewel CRM is het structureel en systematisch toepassen van een strategie, gericht op het optimaliseren van klantrelaties. CRM levert namelijk veel data op over uw relaties.
Met deze data bent u doorlopend in staat uw verkoopprocessen beter te organiseren en succesvoller te maken.
 
Waarom is CRM belangrijk?
  1. Met een CRM-systeem kunt u o.a. klantgegevens up-to-date houden,  en klantaccounts beheren – ANB5 werkt met één centrale klant database waarin aanpassingen aan stamdata bij uw klanten, hun medewerkers en hun (aflever) locaties voor de hele onderneming direct beschikbaar zijn.
  2. CRM is van grote invloed op het rendement van uw verkoopprocessen: altijd de juiste contactpersoon, de mailing naar de juiste afdeling en de goederen naar de juiste locatie zonder dat u daar over hoeft na te denken.
  3. Het is bepalend voor de kwaliteit van klantrelaties: een fout herstellen kost behalve ergernis ook geld en tijd.
  4. Het heeft zodoende grote invloed op uw verkoopresultaten en de winstgevendheid en continuïteit van uw organisatie
CRM omvat verschillende aspecten, waaronder:
  1. Klantgegevensbeheer: Het verzamelen, opslaan en beheren van klantinformatie, zoals contactgegevens, aankoopgeschiedenis, interacties en voorkeuren.
  2. Verkoopautomatisering: Het stroomlijnen en automatiseren van verkoopprocessen, zoals leadbeheer, offertes, orderverwerking en het bijhouden van verkoopactiviteiten. Dit helpt bij het efficiënter beheren van verkooppijplijnen en het verbeteren van de verkoopprestaties.
  3. Marketingautomatisering: Het automatiseren van marketingprocessen, zoals het beheren van campagnes, het genereren van leads, het uitvoeren van gerichte marketingactiviteiten en het meten van marketingresultaten. Dit maakt gerichte marketing mogelijk en verbetert de effectiviteit van marketinginspanningen.
  4. Klantenservice en ondersteuning: Het bieden van effectieve klantenservice en ondersteuning via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail, live chat en sociale media. CRM-systemen stellen organisaties in staat om klantinteracties te volgen, problemen op te lossen en klachten af te handelen op een gestructureerde en tijdige manier.
  5. Analyse en rapportage: Het gebruik van geavanceerde analyses om klantgegevens te analyseren, trends te identificeren, klantgedrag te voorspellen en inzichten te genereren. Dit helpt organisaties om betere beslissingen te nemen, de klanttevredenheid te verbeteren en groeikansen te identificeren.