Controleer jezelf

Elke dag wordt de verkoop gecontroleerd door het doen van de kascontrole en pincontrole. Het resultaat wordt altijd doorgeboekt, als alles goed gaat is er natuurlijk geen verschil. Als er wel een kasverschil of pinverschil is dan duidt dat op gemaakte boekfouten:
– Er is wel iets verkocht maar geen factuur gemaakt
– Er is iets gefactureerd maar de betaling is niet (goed) geboekt
– Iemand is een oudere factuur komen nabetalen maar dit is niet ingevuld in ANB5Fact
– Er is geld uitgegeven aan inkoop of kosten maar dat is niet goed geboekt
Gelijk oplossen scheelt heel veel werk en hoe langer geleden hoe moeilijker de oplossing wordt. Is het klaar dan gaat de dagafsluiting in de ordner ‘Verkoop’ en wordt de pinrol (erbij) gearchiveerd.

PHP pagina ‘controles binnen ANB5’ geven een actueel overzicht van de stand van de administratie / registratie. Alle potentiële problemen worden hier aangegeven zodat ze niet achteraf pas door de boekhouder gemeld worden. Als alles netjes geregistreerd wordt dan geeft ANB5 ook een betrouwbaar beeld van het bedrijf. Worden allerlei problemen niet opgelost maar overgeslagen dan kan ANB5 natuurlijk geen goed beeld geven van de stand van uw bedrijf. Informatie die er niet is kan ook niet worden gebruikt.